Ga naar inhoud

Update Lente 2024

Nieuw in deze versie van Safety Reports:

Een nieuwe layout voor het Interventiedossier

Functionaliteit in preview

Deze nieuwe functionaliteit is in preview en is enkel beschikbaar op aanvraag

Het interventiedossier volgens TD ANPI gaat al heel wat jaren mee. Door het maken van het Digitaal Interventieplan voor heel van Belgische zones hebben we heel wat inspiratie opgedaan. Het was dan ook tijd voor een nieuw interventiedossier volgens de Codex welzijn op het werk dat beter aansluit bij het digitaal interventieplan bedoeld voor de brandweerzones.

Wat is er anders:

  • We hebben gekozen voor een A3 formaat
  • Er is nu één icoon waarin je alle inforamtie kan ingeven voor het interventiedossier
  • Het voorblad geeft heel wat belangrijke informatie op één pagina weer

Nieuwe interventiedossier

Leer hier hoe je een nieuwe interventiedossier kan opmaken

Evacuatieplan

Functionaliteit in preview

Deze nieuwe functionaliteit is in preview en is enkel beschikbaar op aanvraag

Binnen je onderneming moet de veiligheidssignalisatie consistent zijn. Dat wil zeggen dat je best kiest voor ISO 7010 of Signalisatie volgens de Codex. Mengen is niet toegelaten.

Omdat niet alle ondernemingen zomaar al hun signalisatie willen aanpassen naar ISO 7010 hebben we op vraag van onze klanten besloten ons evacuatieplan ook beschikbaar te maken met de 'oude' signalisatie volgens de Codex. We blijven echter voorstander van het gebruik van de ISO 7010 pictogrammen indien mogelijk.

We hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om de categorieën in de evacuatie module wat beter op te delen zodat er minder iconen in één categorie zitten.

Vertalen van documenten

Safety Reports ondersteunt documenten in meerdere talen. Dat is handig in regio's zoals Brussel waar een document in meerdere talen moet opgemaakt worden. Vertalingen worden ingegeven in de velden die daarvoor voorzien zijn in de eigenschappen:

Vertaalbare velden

Omdat het vertalen van deze velden heel wat werk kost hebben we nu een automatische vertaling toegevoegd in onze toepassing zodat je makkelijk deze velden kan vertralen met één druk op de knop.

Nieuwe iconen en figuren

Onthaal brandweer

Bij grotere sites is het belangrijk om af te spreken waar de brandweer opgewacht zal worden door een aangeduid lid van de eerste interventieploeg. Deze plaats moet aangeduid worden op het interventiedossier (ideaal op het siteplan). Langs de kant van de brandweer kan deze inforamtie dan ook best opgenomen worden in het interventieplan zodat de brandweer weet waar ze opgewacht worden bij een incident.

Onthaal brandweer

Verbeterde export naar PDF

Wanneer een plan geexporteerd wordt naar PDF worden nu alle iconen en figuren in afzonderlijke lagen bewaard. Zo kan men later in de PDF enkel de informatie zichtbaar maken die men nodig heeft. Exporteren van een plan naar PDF doe je door rechts te klikken op het plan en daarna Bewaren als PDF te kiezen.

PDF Layers

Verbeterde DXF export

Plannen die men zelf tekent in Safety Reports kan men nu ook bewaren in DXF formaat.

Risicoanalyse brand

Ernst van de opmerkingen krijgt nu een kleur volgens de ernst van de opmerking (groen tot rood).

Opgeloste bugs

  • Fout bij nummering van objecten
  • Franstalige legende voor het signalisatieplan
  • Icoon zonnepaneel staat niet in de legende van de evacuatieplannen
  • Er ontbraken een paar pictogrammen in de DXF export van de evacuatie module